Dropship & Memborong di 1688 Terus Dari China

Hai, bertemu lagi 

Kemunculan teknologi internet yang sangat pesat kini perniagaan atas talian semakin melonjak naik sekali gus membuatkan bisnes online kini boleh mengaut keuntungan lumayan untuk para peniaga. Pernah buat dropship? Bagi mereka yang tidak mahu pening kepala memikirkan produk apa yang mahu dijual, anda boleh sertai dropship

DROPSHIP terus dari kilang supplier di CHINA.. Istilah nya jual barang orang dan cuma ambil untung sendiri. Jom kita tengok beberapa kategori produk atau barangan yang laris dijual online seperti dibawah:

1. Barang bayi
Baju bayi serendah 5.39 Yuen, lebih kurang RM3.50++
Baca Selanjutnya...

Dropship di Shopee dan Jana Keuntungan Lumayan

Buat Bisnes Dropship Di Shopee Jer

Hai,

Anda pernah dengarkan pasal Shopee? Pernah beli barang kat Shopee? Hah! Apa kata, anda sendiri jual pula barang di Shopee! Shopee pun ssekarang dah berjuta barang disenarai untuk jualan. Macam-macam boleh dapat bukan sahaja dalam negara malahan luar negara pun Shopee ada buat penghantaran.

Mungkin anda juga pernah beli barang di Shopee tu! Tapi, rugilah kalau asyik keluar duit sahaja bila masuk dan guna apps Shopee tu! Apa kata kita tukar dan buat duit pula dengan apps Shopee tu? Caranya... Dengan kita jual barang dan jadi peniaga pula disitu!

Jangan lepas kan peluang lubuk keemasan ini kerana platform Shopee sekarang sudah dikenali ramai sehinggakan pelanggan sanggup menunggu jika Shopee ada buat sales gempak! Anda pernah dapat harga semurah di Shopee dan tak dapat ditempat lain kan.. Saya pun suka usha2 website shopee tu ...
Ok, hari ini saya nak bagitau rupa nyaa kita boleh je berniaga di Shopeetanpa buat website dan tanpa pening kepala nak urus jualan.

Apa yang paling menarik! Di Shopee ni, pelawatnya ramai! Ramai giler! Secara kasar! Bilangan pelawatnya dianggarkan seramai 15 juta orang sebulan!.. Iaitu kira-kira 500,000 orang sehari! Kalau di kedai anda seramai ini sudah tentu tak terlayan kan ? Sebabtu skrg sudah ramai org beralih ke platform Shopee tau!

Jika anda jenis tak suka nak simpan stok barang sebab tak suka jenis ruang bersepah, mudah je.. Sertai mana-mana dropship dan jual lah di Platform Shopee. Sesambil online pun boleh berniaga skali kan. Buat bisnes dropship di shopee kini semakin mudah. Cuma ambil tempahan sahaja pun

Mari ikuti kisah cik akak kat bawah ni, kerjaya sebagai promoter dipasaraya pun masih buat side income di Shopee!

Cik Kartini, 25 tahun seorang lulusan Ijazah daripada universiti tempatan, dia gagal mendapat pekerjaan yang setimpal dengan kelayakannya walaupun telah hadir berpuluh-puluh temuduga.
Bagi menampung pendapatan, dan membantu ibu bapanya, dia telah bekerja di sebuah supermarket berhampiran rumahnya sebagai promoter. Gaji yang dia  terima adalah untuk kelayakan SPM sahaja, tetapi memandangkan peluang kerjaya masih belum ada untuknya, dia teruskan juga bekerja disitu.
Apabila Mohd Fahmi menerangkan tentang konsep Shopee kepada dia dan dia menggunakan kelebihan bekerja disitu dan mengamalkan Teknik Firefighter (ada kongsikan dalam ebook), dia semakin seronok bekerja sambil-sambil menjual di Shopee 
Sekarang pendapatan dari Shopee dia dah cecah 5 kali ganda daripada gaji seorang promoter. Dia masih lagi bekerja sebagai promoter sambil-sambil ber"Shopee" kerana bisnes Shopee yang dia lakukan itu tidak langsung mengganggu kerja dia sebagai promoter!
Hebat kan Kisah Cik Kartini, anda pun boleh seperti dia. Jom mulakan langkah bisnes di Shopee, boleh rujuk website ni Panduan Berniaga Di Shopee, ada di bongkarkan oleh Fahmi selaku orang yang berpengalaman menjadi usahawan online di Shopee
Baca Selanjutnya...

Ebook 1688, Memborong Terus Dari Kilang China

BUAT MEREKA YANG BERBISNES ONLINE TAPI NAK CARI BARANG CHINA YANG HOT SERTA MURAHH SESANGAT DARI KILANG ! BACA SAMPAI HABIS‼️
.
KINI... anda boleh memborong dari China TANPA org tengah dan untung 100% milik anda. Dah la dapat murah, dan untung lumayan. Bukan kah itu yang kita mahu. Nak berbisnes online skrg tak susah mana dah nak dapatkan stok yang murah serta banyak kerana kita sudah boleh memborong dari China melalui 1688 sahaja. 
Baca Selanjutnya...

Cara Cari Pembekal Dropship

Hai.
Sudah ketemu pembekal anda ? Dah dapat quotation harga ? Jual produk apa tu ?? ...Tanpa membuang masa, kita terus ke bahagian terpenting sekali dalam mencari pembekal produk mengikut susunan dibawah : 

Serahkan kepada Google

Bunyi macam lucu la pula, tapi Google banyak membantu saya dalam menyelesaikan masalah mencari pembekal. Banyak yang saya jumpa pembekal dropship, ada yang tawarkan dropship dan sebaliknya. Jangan risau, di Google setiap kali carian mencecah ribuan pembekal malahan puluh ribu orang. 


Memang banyak pada pandangan kasar, tetapi tidak semua kita perlu ambil. Cukup sekadar 5 orang ke 7 org, nak banyak lagi terpulang. Sebenarnya, anda mempunyai pembekal dropship yang ramai tidak rugi.

Jika pembekal A kehabisan stok anda boleh menghubungi pembekal B dan seterusnya. 

Jadi kerja tempahan anda lebih mudah. Pelanggan anda pun berasa gembira kerana produk yang mereka tempah ada stok. Anda hadkan seorang pembekal untuk satu atau dua jenis produk sahaja mengikut keutamaan.

Langkahnya cukup mudah, seperti yang saya sebutkan sebelum ini anda Cuma taipkan kata kunci produk yang ingin anda jual di Google sahaja. Google akan senaraikan website ataupun blog yang bersesuai dengan kata kunci tersebut. 

Contohnya anda minat berniaga susu unta, taipkan kata kunci “pembekal dropship susu unta”, “dropship susu unta” dan sebagainya.

Kalau nak cari pembekal direct dari China dengan kos amat murah saya sarankan anda dapatkan segera ebook panduan ini. Klik Sini

Baca Selanjutnya...

Dropship & Bisnes Borong China

Dropship

Mulakan berniaga online dengan dropship. Apa itu dropship ? Anda menjadi agen atau orang tengah bagi pihak pembekal anda. Tugas anda cuma promosikan barangan tersebut. Tak kisah laa anda nak jadi dropshipper brapa banyak pun. 

Yang penting masyukk !! hehe ..Dropship Tudung merupakan antara items yang laris dijual secara online. Terutama semasa musim perayaan tiba. Untung 15%-20% tu ok la kan. Andai kata anda menjual 50 pasang sudah banyak untung dapat. Income geli2.

Bisnes Borong China

Buat mereka yang ada modal boleh cuba memborong dari China.. Tak tau nak membeli dari China secara online?? Meh saya ajarkan..

Mula-mula anda cuba kumpul modal jual produk orang. Buat dropship je dari rumah. Lepas ada modal kan boleh la borong barang dari China.. Tau dak? Harga barang dari sana 30%-50% lebih murah dari pasaran kita?

Dengan memborong barang dari China anda dapat  :
  • Anda boleh cari & selongkar barang hot dan mendapat permintaan  dipasaran.  
  • Boleh dapatkannya dengan harga yang sangat murah & berbaloi
  • Anda juga boleh jualkannya dngan harga yang sangat tinggi selepas tiba di Malaysia
  • Anda memiliki sumber barangan yang tidak dimiliki oleh pesaing-pesaing anda
  • Anda boleh untung besar walaupun anda menjual barangan jualan anda dengan harga yang rendah dari harga pasaran.
  • Customer anda tertunggu-tunggu stok-stok terbaru dari kedai anda
Mari saya tunjukkan beberapa contoh seperti dibawah :


Percaya tak sebuah beg sandang ini harga nya 19.90 Yuen bersamaan RM12.00 camtu? Harga jual di malaysia dalam lingkungan RM40-RM50 kan ?? Banyak tak untung??


Ini kasut ala-ala croc wanita. harga kat Malaysia berpuluh ringgit, sana di China baru RM11++. Murah bukan? Tak rugi memborong disana.


Cardigan ni pun boleh tahan murah. Klau jual Malaysia RM30 inggit siap pos bukan kah kita masih untung tinggi lagi. Seronok tak beli direct dari pembekal ?

Pastinya ia menjadikan anda sebagai seorang usahawan hebat yang disegani oleh pelanggan mahupun pesaing anda

Untuk memiliki apa yang anda bayangkan itu anda perlu pergi memborong di China. Tak yah pergi China. Boleh beli online kat "satu" website ni. Nak tauu ??? Klik Sini, baca kat website tu la
Baca Selanjutnya...

Idea Produk Bestseller Dropship

Sebelum itu, mari kita baca kisah kejayaan usahawanita online ni. Beliau bijak mencari idea bestseller untuk produknya.



Fiona King
Beliau memulakan perniagaan lampin pakai semula atau lampin daripada kain pada tahun 2000 setelah kecewa dengan penggunaan lampin pakai buang. Website beliau adalah : http://www.totsbots.com/. Produk lampin bayi beliau di buat berasakan fiber buluh. Pernah dianugerahkan perniagaan hijau dan beliau hanya bekerja dari rumah.


TIPS : Idea baru di dalam perniagaan adalah sangat penting. Pernah dengar ‘ Blue Ocean Strategy ‘ atau kata lain buat yang lain daripada yang pasaran biasa. Airasia tidak akan terkenal pada hari ini jika pengasasnya Tony Fernandez membangunkan penerbangan tambang murah untuk orang biasa - biasa

Untuk pengetahuan uolss, kalau kat China banyak je produk yang rare. Nak jual tak? Usha website ni. Klik Sini
Baca Selanjutnya...

Kelebihan Agen Dropship

Menjadi agen dropship kepada pembekal anda seharusnya memudahkan kerja anda. Apa yang mudah? Tak perlu simpan stok melambak dan juga tak perlu pos barang. Suka tak ? Stor rumah anda kecil ? Jgn risau sebab anda tak perlu ruang untuk simpan stok bertimbun-timbun itu.


  • Anda tidak perlu simpan stok

Satu lagi kelebihan agen dropship ialah anda sesekali tidak perlu membeli produk secara pukal. Betul kata saya ni, sebab anda tidak perlu menyimpan stok produk dalam rumah. Kalau anda menyimpan stok ini sedikit sebanyak menyukarkan anda untuk pergi kurier produk tersebut, tambah-tambah lagi jika anda berada di luar kawasan. Seronoknya, anda boleh buat duit tanpa menyimpan stok produk. Jadi, tiada masalah stok rosak, stok tidak habis dijual, stok lama dan sebagainya. Sememangny, stok produk di pegang oleh pembekal anda. Dia adalah orang yang bertanggungjawab dalam menyimpan stok produk.

  • Anda tidak perlu pos barang

Ya ! Anda tidak perlu bersusah payah parking kereta keluar rumah untuk mengeposkan barang jualan kerana pembekal anda bersedia untuk melakukan aktiviti ini semua termasuk pos. Kerja anda mudah sahaja, buat apa menyusahkan diri sedangkan yang lebih senang ada.  Pastikan selepas barang anda di pos, apa yang perlu anda buat ialah meminta tracking number pos untuk diberikan kepada pelanggan anda. Cara ini terbukti untuk meningkatkan kepercayaan pelanggan anda terhadap bisnes anda.

Pstt, nak tau camne nak buat bisnes secara dropship ? TAPI anda beli barang dari China. Jimat 30%-50% modal awal anda. Baca sini sekarang. Klik untuk baca !!

Baca Selanjutnya...
© Copyright 2013-2016. Informasi Dropship & Tips Borong China. All Rights Reserved. Designed by: LBT (Lovely Blogging Tricks)